2014-05-18: Mitt liv som timanställd (och lite politik)!

Till slut så är jag i jobb. Tyvärr så är det inget fast jobb och bara över sommaren (till att börja med). Jag är timanställd på 30 timmar i veckan vilket innebär att jag måste fortsätta söka arbete och stämpla upp resterande 10 timmar i veckan. Jag är glad att jag har schemalagd arbetstid och inte "inringd" tjänstgöring. Så när min tid på Hornbach i Malmö är över (?) när augusti tar slut så måste jag ha ett heltidsarbete 40 timmar i veckan. Jag måste erkänna att jag tycker jag har kommit in bra i mitt nya arbete även om vissa mindre saker kunde varit bättre. Men i det stora hela så tycker jag att det funkar bra.

Jag fortsätter som sagt att söka mig ett heltidsarbete. Helst i trakterna Kristianstad - Höör - Lund - Malmö på grund av tågets sträckning. Så om det är någon som har en tjänst ledig så kan ni kontakta mig. Mitt CV finns här på min hemsida.

Nu är det snart dags för valdagen till Europaparlamentet. Jag har varit och förtidsröstat i Norra Rörum Prästgård i tisdags. Vill passa på att uppmana alla att rösta i Europaparlamentsvalet. Mycket som händer politiskt på hemmaplan påverkas, på ett eller annat sätt, av det som händer i EU. Och jag vill naturligtvis att ni röstar på Socialdemokraterna, det vore nästan tjänstefel annars, men det viktigaste är att ni går och röstar. Det är detta som hela demokratin bygger på. Rösta måste ni för att kunna styra EU i den riktningen ni vill att Europa ska ta!!!

Tack, Jesper Lissmark, för talet på 1:a maj i Höör. Om jag hade kunnat rösta på dig så hade du fått min röst.

Fortfarande blir jag nästan stum av förvåning när en person som klivit in i politiken skriver minst sagt ogenomtänkta kommentarer på, till exempel, Facebook. Fattar dom inte att allt som du säger eller skriver är offentligt och granskas av både väljare och press? Det håller inte att hävda att du skrev det som privatperson. Du måste väga varje ord som du skriver eller säger!!!

Norra Rörum 2014-05-18

 2014-02-18: Mitt liv som arbetslös (och lite till)!

Jag är sedan i juni förra året arbetslös. Och det är inte roligt. Hopp som ständigt förbyts i besvikelse kan bryta ner vem som helst. Och jag vill så här i början klargöra att jag inte tycker synd om min själv. Jag har till viss del mig själv att klandra. Jag ska utveckla det vidare!

Varför var jag kvar på ett arbete som jag förutspådde redan 2010 att det inte skulle finnas någon framtid i? Jo, av det enkla skälet att jag trivdes på mitt jobb. Jag var bra på det jag gjorde och hade massor av bra arbetskamrater.

Men vad var det som gick fel? Efter att Telia 2001 sålde sina tekniker så har det bara gått utför. Skanova, som nätägaren heter nu, betalar lägsta möjliga pris till sina underentreprenörer. Underentreprenörer som idag ägs främst av riskkapitalbolag. Eltel Networks, som jag blev uppsagd ifrån, betalar 25 % av inkomsterna direkt till sin ägare (3i group). Pengar som annars kunnat gå till löner och utbildningar för personalen.

Redan tidigt såg jag att utbildningarna internt nästan totalt skrotades. Utbildningarna som erbjöds var enbart de som beställarna krävde av företaget för att överhuvudtaget få avtalen. Det var då som jag borde ha insett vad som var på gång att hända i min utveckling. Jag var duktig på vad jag gjorde men det är en väldigt snäv bransch. Den kunskapen jag sitter på är inte efterfrågad i någon annan bransch. Jag borde redan då börjat söka mig vidare till nya utmaningar. Men det är lätt att vara efterklok!

Regeringen försökte för några år sedan sälja Skanova till ett utländskt bolag. Detta stoppades, tack och lov, av en majoritet i riksdagen. Mitt förslag är att Skanova återförs i helt statlig ägo och anställer sina tekniker i egen regi. Det som Skanova äger är en infrastuktur som är för känslig för att säljas. Vi kan bara se i Höör där Skanova nu gräver mycket fiber till villor och att det ska bli ett öppet nät. Säljs Skanova så är det öppna nätet historia. Det enda som garanterar ett öppet statsnät för fiber är ett kollektivt ägande. Antingen kommunen eller staten. Man kan jämföra med vatten och avlopp som är kommunägda och ska vara det. Men Skanova kommer säkert upp igen om den så kallade ”Alliansen” vinner valet. Nu är det ju dock inte säkert att det finns någon allians kvar i riksdagen efter valet då både KD och C balanserar på kanten till riksdagen…

De sänkta ersättningarna i A-kassan har inte hjälpt mig. Det som hänt är att jag inte spenderar några pengar längre eftersom det inte finns några att spendera. Och att min annars positiva framtoning fått sig en törn. Dessutom ser jag mig som en andra och kanske tredje klassens medborgare eftersom jag finns i, det av borgarna populära uttrycket, ”utanförskap”. Jag är inte inne i värmen och kan njuta av jobbskatteavdrag, RUT och ROT. Istället ser jag RUT betala för en bartender på en mingelfest på Lidingö. Och jag blir förbannad när något rikt troll sitter och säger att det är mitt fel att jag är arbetslös och om vi tar pengar från dig som är arbetslös eller sjuk, och ger till de rika, så får du mer motivation att söka jobb. Skitsnack!!! Man ska akta sig för att tala om något som man inte vet något om…

Norra Rörum 2014-02-18

 


 


2014-02-14: Bygg in en tröghet i Svenska domstolar!

Det var ett tag sen jag skrev några texter och jag saknar ibland att skriva av mig.

Det har inträffat saker i Sverige som i backspegeln inte var så bra. Det är lätt att vara klok i efterhand. Eftersom jag här bara kommer att skriva om vad jag vet, minns och vad jag vill med framtiden så kan vi säga att allt börjar i början på 70-talet. Det var tidpunkten då jag började minnas saker (som jag minns idag alltså).

1989 kom det otroligt många Bulgarienturkar med färjan Winston Churchill till Malmö. De skickades, om jag inte minns fel, tillbaka med färja från Trelleborg dagen efter. Beslutet togs av regeringen Ingvar Carlsson och stöddes av Moderaterna och Centerpartiet. Tur att vi i dagens Sverige har kommit längre i vår medmänsklighet. Vi ska fortsätta vara öppna i vårt samhälle för människor som flyr från krig, förföljelse och gud vet vad!

Lexbase är ett aktuellt ämne som upprör mig mycket. Att privatpersoner i lagens utkanter (eller över kanten) ska kunna tjäna pengar på domslut i svenska domstolar är befängt. Uppgifter säger att Lexbase tjänade 3 miljoner på de tre dagarna tjänsten var öppen. Det kostade dom 1 miljon att begära ut flera miljoner utdrag från domstolar runt om i Sverige. Vår yttrandefrihetsgrundlag måste vi ha kvar och öppenheten mot medborgarna får inte rubbas. Jag föreslår helt enkelt en broms och inbyggd tröghet i systemet med att begära ut domar ur arkiven. Jag vill att det inte ska vara tillåtet att begära ut mer än 10 domar om dagen för en reporter eller privatperson. Det gäller då inte myndigheter. Detta blir en broms som borde fungera. Vilken reporter eller privatperson behöver mer än 10 utdrag per dag? Jo, de som missbrukar vår öppenhet. Vill dom ha ut mer än 10 måste en granskning göras och kan då tillåtas efter prövning. Och det är bråttom nu. Att ändra i grundlagen kräver två efter varandra politiska beslut med ett val emellan. Om det inte sker nu får det vänta över 4 år!

Nu ska tydligen tjänsten återlanseras i en mildare version på en utländsk server. Svenska domar ute på vift på internet. Det kommer att bli värre om inget görs...

 


 


2002 | 2003 | 2006 | 2008 | 2009 | 2010 | 2014
[an error occurred while processing this directive]

2014-05-18: Mitt liv som timanställd (och lite politik)!
2014-02-18: Mitt liv som arbetslös (och lite till)!
2014-02-14: Bygg in en tröghet i Svenska domstolar!


Alla texter 2014